Veve-blog

28. listopadu 2007

Kolik jeste Vecernicku zbyva do Vanoc?

Tak jen co se uklidnili ridici metra a vlaku a zase prisli do prace, zaclo to vrit na predmestich a svou nespokojenost tam davaji jasne najevo pristehovalci. Me se to nastesti nedotyka, v Clichy je klid. Az na ty sbijecky, co nam vrtaji v ulici, az z toho drnci okenni tabulky u me v kancelari. Zato v televizi se diskutuje, zda je normalni strilet na policisty a zapalovat knihovny ci auta. Urcite o tom ctete v novinach a ja ani nevim, jestli uz se monsieur le président vratil z Ciny, aby zacal resit tuto nemilou situaci v hlavnim meste. Az si obcas rikam, jestli mi v Cechach neprijimame vsechno nejak pasivne. Co treba se zacit bourit proti zvyseni jizdneho v prazske MHD? ;-) Jasne, nic se tim nezmuze, ale to tady taky ne.
Kazdopadne Pariz uz se snazi pusobit vanocne. Kazdorocni slavnostni osvetleni nejen Champs Elysées pritahuje hledacky (teda pardon, dnes uz spise displeje) fotoaparatu, vcetne toho meho.
Prochazky

Byla jsem se tam podivat dnes, poslechla jsem si totiz dopoledne ceske vanocni koledy a padla na me skoroadventni az melancholicka nalada. Ale stejne to nebyla ta spravna atmosféra. Pred Vanoci to ma totiz vonet jinak. Jako svarene vino a pecene kastany na Staromaku, jako purpura, jako kdyz se doma pece cukrovi. Uz abych tam byla. :-)

0 Comments:

Okomentovat

<< Home