Veve-blog

26. listopadu 2007

Tohle neni kachna, ale o kachnach to je!

No a o vikendu jsem se zase dostala na opacny konec Francie do male vesnicky Concorès, kde jsme bilancovali nad Canaanem a tak vubec nad vsim moznym. A novy tym uz zacal pripravovat Canaan 2008 a cely vikend se porad neco varilo a jedlo. To neco byla kachna na tisice zpusobu a i kdyz jsem se snazila tvarit se, ze jsem odjakziva touzila presne tohle ochutnat, zustalo skoro vzdycky u toho ochutnavani. Tak napriklad "foie gras", kachni ci husi jatra, ktera byla tak obrovska, ze jsem si rikala, ze to snad ani neni mozne, aby normalni kachna mela takova jatra. Ale pry se kvuli tomu (a specialne v tomto kraji) kachny a husy nasilne prekrmuji, aby se jim jatra zvetsila. Nekterym lidem se to zda jako tyrani zvirat, ale tem operencum to pry nevadi, naopak se nadsene sletaji, kdyz vidi zradlo. No a dale byly na jidelnim listku ruzne specialitky regionu jako plnene kachni krky, kachni polevka nebo opecena kachni stehynka (kridylka, ...vlastne skoro vsechno). A pak taky obrovsky "mique" coz je neco jako nas houskovy knedlik, akorat jeden je tak pro 10 lidi a vari se v zeleninovem vyvaru. Nikde jinde jsem nic podobneho nevidela a taky jsem si nemyslela, ze bych mimo ceske kraje mohla jist neco, co se chuti bude tak podobat knedliku.

V takovemhle domecku jsme o vikendu bydleli.

A na zaver PPP - Pozdne podzimni pozdrav

0 Comments:

Okomentovat

<< Home